6 anledningar till varför du ska gå en seglarkurs

Funderar du på att gå en seglarkurs? Tveka inte! Det finns många anledningar till varför alla borde lära sig att segla. Det öppnar upp en helt ny värld av möjligheter. Föreställ dig bara en riktigt skön sommardag med strålande sol och blå himmel – vad kan vara härligare än att spendera den på sjön? Genom att gå en seglarkurs får du ett certifikat som kan vara bra att ha när du vill hyra segelbåt, både här i Sverige och utomlands.

Den vanligaste kursen är Seglarintyg, vilken delas in i tre nivåer. Här följer kortfattad information om seglarintyg. Del 1 vänder sig mot nybörjaren och i den lär du dig de grundläggande kunskaper du behöver kunna för att segla. Dessutom ingår det moment som att lära dig mer om utrustningen och beståndsdelarna som finns på en segelbåt, terminologi och sjömanskap samt grunderna i seglingsteori. I del 2 går man vidare med lite mer fördjupade kunskaper och säkerhet och inkluderar moment som hur du lyckas få mer fart på båten. Del 3 är den sista nivån och där är målet att du ska kunna i princip allt vad som gäller segling när du är klar.

Om du fortfarande känner dig osäker kommer här 6 anledningar till varför du ska gå en kurs i segling:

  1. Friheten: Att när som helst kunna hoppa på segelbåten och ge dig ut över det böljande blå vattnet är en frihet som du garanterat kommer att uppskatta.
  2. Naturen: Du får vara ute i naturen samtidigt som du ägnar dig åt något du tycker om. Bjud in vänner och familj för en härlig dag på sjön.
  3. Träningen: Även om en segeltur kan vara avkopplande innebär den också hel del riktigt bra träning för både dig och dina medpassagerare.
  4. Umgänget: Du kommer lära känna likasinnade under kursen. Eftersom ni garanterat har samma intresse kommer ni ha mycket att prata om.
  5. Hjärngympan: Du kommer utsättas för situationer där du snabbt måste lösa problem vilket är ett perfekt sätt att hålla hjärnan i trim!
  6. Det är roligt: När du väl lärt dig grunderna och känner dig bekväm och säker på sjön kommer du garanterat tycka att det är roligt

Navigationsgruppen erbjuder seglarkurs i Stockholm och Göteborg, samt en mängd andra utbildningar. På deras webbplats hittar du mer information om bland annat Grundläggande säkerhetskurs, Förarintyg, Kustskepparintyg och Radarutbildning. Hitta en kurs som passar dig och dina önskemål bäst och gör dig redo för sjön!

Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Navigationsgruppen.