Är Fartygsbefäl Klass 8 en kurs för dig?

Du som har seglat privata fartyg tidigare och har intresse av att lära dig att framföra även kommersiella båtar som ett nästa steg i karriären, kan utbilda dig till fartygsbefäl klass 8.  Med ett sådant intyg kan du framföra kommersiella fartyg för upp till 12 passagerare och med en vikt upp till 20 bruttoenheter. För dig som är nyfiken på denna yrkesbana kan det vara bra att veta lite mer om vad denna utbildning innebär. Sådan grundläggande information hittar du här nedanför:

Både fartygs- och maskinbefäl klass 8 är kurspaket som riktar sig dels till redan professionella båtförare och dels till dem som strävar efter att framföra båtar i kommersiellt syfte framöver. Du som färdigställer dessa utbildningar kan därefter kontrollera alltifrån sightseeing-båtar, charterbåtar, vatten-taxis och liknade.

Du kan anmäla dig till en utbildning av det här slaget utan att ha fördjupad kunskap om kommersiellt skeppande. Rent praktiskt kan du också välja kursdatum och examinationsdatum efter dina behov också önskemål. I anslutning till din anmälan ska du dessutom lämna in ett medicinskt intyg som godkänner arbete till sjöss.

Kurserna består av 40 timmars praktiskt och teoretiskt innehåll. Du får övning och information rörande navigering under både i ljus och mörker samt kunskaper i nödvändiga säkerhetsföreskrifter och mycket mer. Kurserna inkluderar även VHF/SRC samt radar training och förmedlar även aktuella riktlinjer angående maritim trafik.

Det finns många olika kurser och utbildningar du kan söka till, beroende på vilken form av båt du önskar framföra och i vilket syfte. Navigationsgruppen erbjuder ett brett utbud av lösningar för dina behov och önskemål. Du kan alltid kontakta dem eller besöka deras webbplats för mer information om exempelvis skepparexamen klass 8.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Navigationsgruppen.”