Båtlivet – ett intresse som kan gynna dig

Studier har visat att fritidsaktiviteter är bra för både den fysiska och den psykiska hälsan. Att sysselsätta sig med kreativa och produktiva förehavanden kan bidra till vårt allmänna välmående. Vad dessa aktiviteter innefattar varierar från person till person, men genom att engagera sig i allt från musik och konst till olika sporter kangöra oss gladare och mer avslappnade.

Båtliv och segling är en populär aktivitet och ett stort intresse hos många. Båtlivet kan erbjuda stort nöje och avslappning, vare sig det handlar om en lugn fisketur i skärgården eller en längre tur där du får flyga över vågorna. Att ägna sig åt båtförande som aktivitetkan ge flera positiva effekter. Några av dessa är:

Ett rikt båtliv kan som sagt vara väldigt avslappnade och roligt. Du får även chansen att utveckla din fysiska styrka när du exempelvis seglar, vilket kan vara rätt påfrestande för kroppen. Förutom ren styrka kan segling dessutom göra dig smidigare och ge dig snabbare reflexer.

Att segla eller åka båt tillsammans med en grupp kan vara en bra aktivitet för att stärka relationer. Det kan öka din förmåga att kommunicera effektivt och att koordinera aktiviteter tillsammans med andra. Det finns ett stort community runt båtkulturen, och det finns flera klubbar att bli medlem i och kurser att gå där du får chansen att lära känna och lära av erfarna personer. Du kan till exempel välja att gå en kustskepparintyg utbildning där du får nya kunskaper samtidigt som du utvidgar ditt kontaktnät.

Det finns många alternativ för den som vill ta sitt båtintresse till en mer professionell nivå. Du kan som nämnt anmäla dig till olika kurser som bland annat manövrering för högfartsbåt, fartygsbefäl, radarutbildning eller gå en kustskepparintyg kurs för att öka dina kunskaper och ta ett steg närmare mot en karriär på vattnet.

Om du vill utveckla dina kunskaper eller om du vill friska upp ditt minne kan du vända dig till Navigationsgruppen. De erbjuder kurser på olika nivåer som passar allt från nybörjaren till den mer erfarna båtföraren. Hos Navigationsgruppen kan du ta ditt kustskepparintyg i Stockholm på deras härliga lokaler på Långholmen.