Bli säkrare och mer självsäker på din vattenskoter

Som du säkert vet finns det i Sverige idag ingen lag som säger att du måste ha körkort för att få framföra fordon på vattnet, även om det på senare tid varit tal om att stifta en sådan lag. Däremot finns det en hel del som talar för att ändå skaffa ett. Du kan vända dig till olika privata utbildare för att lära dig mer om båtar och vattenskotrar. På så vis kan du öka dina kunskaper i både manövrering och hantering av själva fordonet i sig, men du får även kunskap om de regler som gäller på våra vatten. Sist men absolut inte minst kan en utbildning lära dig de absolut nödvändiga saker du behöver veta om säkerhet.

Vattenskotrar och jet skis kan framföras av vem som helst, oavsett tidigare erfarenhet och kunskap. Men värt att tänka på är att dessa fordon kan uppnå extremt höga hastigheter som kan vara rent av farliga för både förare och människor i omgivningen. För att förebygga onödiga olyckor är det alltså ett smart val att ändå ta ett vattenskoterkort. Då kan du försäkra dig om att du tar ansvar för både din egen och andras säkerhet medan du njuter av din tid på vattnet.

Under en vattenskoter utbildning får du de nödvändiga kunskaper som krävs för att manövrera fordonet. Du får också lära dig om regler och restriktioner samt vad som händer om du skulle råka hamna i en krock. För att gå en vattenskoter utbildning bör du vara minst 15 år.

Hos Navigationsgruppen i Stockholm hittar du ett brett utbud av kurser för den som vill lära sig mer om vattenskotrar, båtar och båtliv. Här kan du ta båtkörkort, ta kustskepparexamen eller lära dig hur man läser av en radar. Navigationsgruppen erbjuder även en grundläggande säkerhetskurs för den som vill bli säkrare ute på vattnet. Alla kurser ges av pedagogiska kursledare med stor erfarenhet av båtar och det marina.

 

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Navigationsgruppen.”