E-learning

Många av våra kurser föregås av digitala förstudier, och en del kurser sker helt och hållet på distans. Vi arbetar ständigt med att göra vårt kursutbud mer tillgängligt och effektivt!

Digitala studier med eAcademy

För att göra våra kurser mer effektiva och tillgängliga för alla så har vi många kurser med digitala studier. Det innebär att våra kurser föregås av digitala förstudier eller att hela kursen går att genomföra online.

När du bokar din kurs skapas ett konto automatiskt och du får tillgång till den digitala portalen och kan genomföra utbildningen när det passar dig. Förklarande texter och bilder varvas med pedagogiska filmer fördelat i ett antal lektioner med efterföljande kunskapstest för att säkerställa att du har förstått allt innehåll.

Digigtala förstudier inför kurs

I samband med din bokning skapas ett konto på vår eAcademy och du får information om hur inloggningen till förstudierna går till. I samma informationsmail finns uppgifter om när teorin senast ska vara klar samt hur lång tid som du beräknas behöva planera in för detta. De obligatoriska förstudierna gör du i lugn och ro på din surfplatta, dator eller telefon. Har du inte tid att göra all teori på en gång? Ingen fara. Då loggar du ut och när du sedan loggar in igen är det bara att fortsätta där du slutade.

Hur vet jag att jag gjort rätt?

Varje kurs består av ett antal olika moduler och lektioner. Efter varje avslutad modul får du några övningsfrågor, när du är klar med en modul och har besvarat övningsfrågorna kommer en grön bock som indikerar att du är godkänd och har slutfört lektionen. Observera att all teori behöver vara godkänd och genomförd innan du kommer till oss för att genomföra de praktiska momenten av kursen. Om du stöter på några problem eller får ont om tid så är det bara att du kontaktar oss. 

Vad händer när jag kommer till kursen?

Den första kursdagen väl på plats ombord hos oss på Safety & Navigationsgruppen startar vi varje kurs som föregås av digitala förstudier med en kunskapsvalidering för att säkerställa att du har förstått det du läst. Du använder då samma inloggningsuppgifter på din telefon, dator eller surfplatta. Om du inte har möjlighet att logga in på en egen enhet så har vi surfplattor på plats som du kan låna. 

Efter kunskapsvalideringen startar vi de praktiska momenten där vi väver in viss teori. Efter avslutad kurs med 100% närvaro och deltagande så blir du godkänd på kursen och tilldelas ett kursintyg. För de kurser som är auktoriserade av Transportstyrelsen registreras du även hos Transportstyrelsen sjömanswebb där du själv söker ut ditt certifikat.