Ett roligare och säkrare båtliv med båtkörkort!

Att ta ett båtkörkort innebär att du får lära dig grunderna som krävs för att framföra båt på våra svenska vatten. I detta ingår träning i navigation, hantering av båten och att lära sig mer om säkerhet med målet att öka kunskapen hos båtföraren för att bli friare och mer självsäker på vattnet.

Att ha ett förarintyg är inte ett krav i Sverige idag, men det visar att du har de teoretiska och praktiska kunskaperna som krävs för att ta dig fram på vattnet.

Ett förarintyg kan vara ett bra ställe att börja på om man har få eller inga kunskaper om båtar och båtliv, det enda som krävs är att du är över 15 år. Kursen kan även vara ett sätt för den som varit ifrån sin båt ett tag att friska upp gamla kunskaper. En kurs hos Navigationsgruppen innehåller totalt 16 timmar av lärande. En del av detta är teori där du lär dig grunderna i navigation och sjöfartsregler. Den andra delen av kursen är praktisk, där du får testa på dina kunskaper i en riktig båt. Du kan välja att antingen förlägga dina 16 timmar på en helg eller över fyra kvällar.

Hos Navigationsgruppen kan du gå båtskola och förarintyg i Stockholm. Lokalerna hittar du på natursköna Långholmen där vattnet finns nära, allt för att effektivisera din utbildning. Under kursens gång får du stöd av Navigationsgruppens kursledare, vilka alla har stor erfarenhet och intresse av båtar och båtliv.

Förutom deras förarintyg intensivkurs, kan du hos Navigationsgruppen hitta andra kurser på olika nivåer som bland annat kustskepparintyg, manöverintyg för högfartsbåt, fartygsbefäl klass 8 och radarutbildning.

Genom ökad kunskap blir du inte bara en säkrare båtförare för dig själv och andra, utan du kan också öka ditt självförtroende och få ut mer av ditt båtliv. Om du vill veta mer om Navigationsgruppen och de olika kurser som erbjuds hittar du mer information på deras hemsida.

 

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Navigationsgruppen.”