Hur du på bästa sätt planerar inför en båtutflykt

Har du precis köpt en båt och planerar för årets första riktiga heldag på sjön? Då gäller det att planera smart och säkert för att inte råka ut för några missöden. Förhoppningsvis kommer båtutflykten flyta på som den ska, men att alltid vara väl förberedd för oförutsedda händelser kan vara livsnödvändigt. Nedan följer därför 6 smarta tips på hur du på bästa sätt planerar inför en båtutflykt.

 

För nyblivna, men också erfarna, båtägare som vill lära sig mer om säkerhet och sjövett inför båtsäsongen är det en smart idé att boka en båtkurs. Du kan antingen använda utbildningsföretagets båtar eller låta utbildaren visa dig hur du på bästa sätt hanterar din egen båt. Det är ett bra sätt att både lära dig mer om båtens alla funktioner, men också hur du ska agera i vissa situationer och på bästa sätt hantera olika typer av händelser. Så innan du ger dig ut på båtutflykter – kolla upp vilka kurser som finns i din närhet för att vara ordentligt förberedd.

 

Om du ska gå en kurs som inte bara är teoretisk, utan en där du faktiskt kommer använda en båt, sker dessa såklart under sommarhalvåret. Spana dock efter tider tidigt eller sent på båtsäsongen för att få chans att träna inför en båtutflykt i ett så tomt vatten som möjligt utan mängder av andra båtar.

 

Att vara rätt förberedd när det kommer till säkerhet är av största vikt innan du ger dig ut på en båtutflykt. Genom att boka kurser i Stockholm kommer du bli medveten om allt du behöver tänka på innan du ger dig ut till sjöss och också vad du ska förmedla vidare till dina eventuella medpassagerare. Bli bekant med det vatten du planerar att färdas i och säkerställ att du har all den utrustning som krävs för att tryggt och säkert kunna föra båten framåt. Ett måste är att alltid kolla väder och vind innan du ger dig ut på sjön.

 

Som tidigare nämnt kan det vara en god idé att boka en kurs inför en båtutflykt tidigt eller sent på säsongen. På så sätt får du som oerfaren båtägare chans att träna i ett lugnare och mer tomt vatten.

 

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du ska ge dig ut med båten är att utrusta alla ombord med flytvästar. Se också till att varje person har en flytväst som matchar deras storlek och vikt. Om ni mot all förmodan skulle råka ut för en olycka under er båtutflykt kan flytvästarna vara skillnaden mellan liv och död.

 

En annan sak som också är otroligt viktig och som du inte får glömma att packa ner är solskyddet! Detta ska du ha med dig både på kursen och på båtutflykten och alla andra gånger du befinner dig på vattnet. Du blir nämligen extra utsatt för solens strålar när du är på sjön då de reflekterar sig mot vattenytan.

 

När du tagit det smarta beslutet att gå en båtkurs är det dags att hitta den bästa utbildaren för dig. Navigationsgruppen gör dig redo för en härlig båtutflykt genom kvalitativa kurser i Stockholm till bra priser. Kika på utbildarens webbplats för att se lediga tider, samt var deras båtar & lokaler ligger placerade, och boka enkelt och snabbt ett tillfälle som passar dig.