Boatcamp steg 3

Kustskepparintyget

Om den här kursen

Boatcamp har blivit en succé och finns i tre steg. För att få ut maximalt av din utbildning rekommenderar vi att du går dem i ordningen steg 1-3. Kursen är för dig mellan 12-15 år och efter avslutad kurs är målet att våra ungdomar ska vara en tryggare båtförare som både teoretiskt och praktiskt får bättre koll på livet till sjöss. Totalt är alla steg 5 dagar, dagtid. Lunch, fika, litteratur och examination ingår i kursavgiften.

Kommande kurstillfällen:

5 dagar mellan 15 – 19 jul
Schema
15 jul
16 jul
17 jul
18 jul
19 jul
Stäng
Sandhamn
Få platser kvar

I steg 3 läser vi utbildningen kustskepparintyget. Efter att tidigare år ha tränat en hel del praktisk manövrering så finns tyngdpunkten i den här kursen på teori och sjökortsnavigering. För att repetera det som gjordes under steg och 2 kommer varje deltagare få tillgång till ett enklare digitalt förstudiematerial 4 veckor innan kursstart.

Kursen föregås av digitlat förstudiemateril som skickas ut 4 veckor innan kursstart. Under kursen varvar vi teori med praktik där vi får möjlighet att testa de teoretiska kunskaperna i praktiken varje dag.

Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen skriver vi prov för Kustskepparintyg som ger dig behörighet att framföra det som i Sverige klassas som skepp dvs ett fartyg över 12 x 4 m. Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan.

I samband med avslutningen skriver vi på morgonen prov för kustskepparintyget och erhåller efter godkänt resultat ett intyg för kustskepparintyg.

Vi använder oss av:

  • Båtkörkortet lärobok + övningsbok
  • Sjökort 616 + 61
  • Passare, transportör och linjal

Du får låna böckerna av oss under hela kursveckan.

Boatcamp genomförs i Stockholms skärgård och vissa år besöker vi nya orter. Aktuella kursdatum och orter finns längre upp på bokningssidan, mer information om din bokning får du i din bokningsbekräftelse.

Utrustning att ta med till kursstart

  • Kläder efter väder (regnkläder, varma kläder, extra ombyte, badkläder
  • Handduk, vattenflaska, solskyddsfaktor, keps, solglasögon

Vi har flytväst som er ungdom kan låna men om han/hon vill använda sin egna flytväst går det också bra.

Efter den här kursen har du genomfört alla steg genom vårt Boatcamp! Är du intresserad av att fortsatta utveckla dina kunskaper hjälper vi dig gärna att hitta rätt kurs. Utforska hela vårt kursutbud här på hemsidan.

Kommande kurstillfällen:

5 dagar mellan 15 – 19 jul
Schema
15 jul
16 jul
17 jul
18 jul
19 jul
Stäng
Sandhamn
Få platser kvar

Vanliga frågor:

Hur fungerar examinationen?

Du väljer förutom ett kursdatum även ett datum för examination. Vid provtillfället är det en examinator på plats och är både provvakt och rättar ditt prov enskilt tillsammans med dig när du har skrivit klart. Du betalar examinationen direkt på plats till examinatorn. Om du skriver Fartygsbefäl klass 8 eller Maskinbefäl klass 8 får du en faktura på din examination.

Hur hittar jag till Safety & Navigationsgruppen?

Du tar dig smidigt till oss med både bil, buss, tunnelbana och båt! Med buss Buss 1 – stig av vid Frihamnen (ändhållplats) Buss 76 – stig av vid Malmvägen Med tunnelbana Linje 13 mot Ropsten – stig av vid Gärdet Med båt Pendelbåt linje 80 – Stig av vid Frihamnen. (Nybroplan – Djurgården – Nacka – Lidingö – Frihamnen – Ropsten) Du reser med SL för ovan 3 alternativ. Till SL:s webbplats. Med bil Följ skyltningen mot Frihamnen genom Stockholm. Parkering rekommenderar vi på betalparkeringen vid Ica Kvantum Värtan. Ta sedan en promenad mot vattnet så ser du oss på höger sida längs med kajen!

Kan jag köpa presentkort på kurser?

Det finns redan angivna summor och du väljer vilken som passar dig bäst och går igenom betalningen. Därefter så får du en orderbekräftelse till den mailadress du angav. Av oss får du sedan ett presentkort postat till dig, såvida du inte vill ha det som PDF till din mail. Då är det bra att du anger det i den lilla anteckningsrutan vid bokningen. På presentkortet kommer det att finnas en rabattkod vars värde är detsamma som summan du har köpt presentkortet för. När mottagaren har fått kortet kan han eller hon boka sin kurs själv via vår hemsida. Han eller hon anger då bara den rabattkod som står på presentkortet och summan dras av på priset.

Fler kurser du kanske är intresserad av: