Crowd and Crisis Management Refresh

Krishantering och mänskligt beteende

Om den här kursen

Den här repetitionsutbildningen är för dig som fortsättningsvis skall ansvara för passagerare i en nödsituation och sedan tidigare har har Crowd and Crisis Management certifiering. Utbildningen följer direktiven i enlighet med Manila STCW-koden A-V/2-4, 2-6. Efter utbildningen kan du förnya ditt internationella certifikat för Crowd and Crisis Management (CCM, Krishantering).

Safety & Navigationsgruppen är godkänd utbildningsanordnare av Transportstyrelsen enligt STCW-konventionen.

Kommande kurstillfällen:

19 aug
Stockholm
Platser kvar
16 sep
Stockholm
Platser kvar
14 okt
Stockholm
Platser kvar
11 nov
Stockholm
Platser kvar
09 dec
Stockholm
Platser kvar

För att medverka på den här kursen behöver du ha ett tidigare certifikat för Crowd and Crisis Management (Krishantering och Mänskligt beteende).

Du kommer att få uppdatering och repetition i krishantering och mänskligt beteende. Utbildningen följer Transportstyrelsens krav och kommer att ge dig repetition i:

 • Organisation av fartygets säkerhetsorganisation
 • Optimalt utnyttjande av resurser
 • Agerandet vid nödsituationer
 • Kontrollen av passagerare och annan personal i en nödsituation
 • Kommunikationen under en nödsituation

Vi varvar föreläsningar, reflektioner, diskussioner och frågor med praktiska moment under utbildningen, med syfte att på bästa sätt befästa kunskaperna i långtidsminnet.

Kursen ger dig en uppdatering i kunskap och förståelse för reaktioner och beteende i extrema situationer, att bemöta passagerare i nödsituationer, hantering av egen och besättningens reaktioner, uppföljningsstrategier efter en extrem händelse, fartygets säkerhetsorganisation samt optimalt utnyttjande av fartyget resurser vid exempelvis en evakuering.

Kursen föregås inte av några digitala förstudier.

Ta med dig:

 • Bekväma kläder till de praktiska övningarna
 • Giltig legitimation

Bra att känna till:

 • Duschar och omklädningsrum finns att tillgå
 • All skyddsutrustning får du låna av oss
 • Lunch samt för- & eftermiddagsfika ingår i kursavgiften
 • Vid kursstarten får du en vattenflaska av oss

Kursintyget bevisar att kunskapsmålen är uppnådda i enlighet med STCW-koden A-V/2-4, 2-6 och Transportstyrelsens författningssamling TSFS [2013:47].

Utfärdande av certifikat
Förutsatt att samtliga förkunskapskrav är uppfyllda, efter genomgången och godkänd kurs samt 100% närvaro på samtliga praktiska delmoment registrerar vi dig som godkänd på Transportstyrelsens utbildarwebb. Efter registreringen kan ansöka om certifikatet från Transportstyrelsen (kod KH).

Ansökan gör du själv på Transportstyrelsen E-tjänster.

Certifikatens giltighetstid är fem år efter utfärdandet från Transportstyrelsen. Därefter behöver du genomgå en ny fortbildningskurs.

Kommande kurstillfällen:

19 aug
Stockholm
Platser kvar
16 sep
Stockholm
Platser kvar
14 okt
Stockholm
Platser kvar
11 nov
Stockholm
Platser kvar
09 dec
Stockholm
Platser kvar

Vanliga frågor:

Vad innebär det att kursen föregås av digitala förstudier?

För att effektivera kursen hos oss så läser du delar av de teoretiska delarna av kursen genom digitala förstudier innan du kommer till oss på Safety & Navigationsgruppen för att genomföra de praktiska momenten. När du har genomfört din bokning så får du uppgifter och inloggning till vår eAcademy på din mailadress.

Hur ansöker jag om mitt certifikat från Transportstyrelsen?

Efter avslutad kurs och mot uppvisande av läkarintyg för sjöfolk och eventuellt andra förkunskapskrav så kommer vi att registrera dig som godkänd på Transportstyrelsen. Du söker sedan själv ut dina certifikat efter avslutad kurs på Transportstyrelsens hemsida.

Hur hittar jag till Safety & Navigationsgruppen?

Du tar dig smidigt till oss med både bil, buss, tunnelbana och båt! Med buss Buss 1 – stig av vid Frihamnen (ändhållplats) Buss 76 – stig av vid Malmvägen Med tunnelbana Linje 13 mot Ropsten – stig av vid Gärdet Med båt Pendelbåt linje 80 – Stig av vid Frihamnen. (Nybroplan – Djurgården – Nacka – Lidingö – Frihamnen – Ropsten) Du reser med SL för ovan 3 alternativ. Till SL:s webbplats. Med bil Följ skyltningen mot Frihamnen genom Stockholm. Parkering rekommenderar vi på betalparkeringen vid Ica Kvantum Värtan. Ta sedan en promenad mot vattnet så ser du oss på höger sida längs med kajen!

Fler kurser du kanske är intresserad av: