Examination Fartygsbefäl klass 8 – Stockholm

Om den här kursen

Här finner du examinationsdatum för att boka plats för att skriva provet som med godkänt resultat ger dig Fartygsbefäl klass 8 examen. Vi är av Transportstyrelsen godkända att i egen regi genomföra examinationen med våra egna examinatorer. Examinatorn övervakar och rättar provet på plats med var och en.

Observera att datumen för examination är för dig som har läst din kurs hos oss på Safety & Navigationsgruppen.

Kommande kurstillfällen:

20 mar
Stockholm
Platser kvar
17 apr
Stockholm
Platser kvar
20 maj
Stockholm
Platser kvar
01 jul
Stockholm
Platser kvar

Fartygsbefäl klass 8 är kursen för dig som vill framföra båtar i kommersiellt syfte. Med utbildningsbeviset får du framföra fartyg upp till 20 brutto i inre fart med maximalt 12 passagerare. Kursen är även perfekt för dig som vill ha en gedigen utbildning för fritidsbåtlivet.

Har du inte tagit kursen Fartygsbefäl klass 8? Läs mer och boka in dig hos oss på Safety & Navigationsgruppen!

Kom väl förberedd och ta med dig legitimation.

Under skrivningen behöver du:

  • Sjökort 61
  • Passare
  • Transportör
  • Penna & sudd
  • Miniräknare/mobiltelefon
  • VHF-intyg – godkänt resultat på simulatorprov (Simulatorprovet finner du här)

 

Betalning av examinationen för Fartygsbefäl klass 8 sker via faktura från oss. Du behöver även VHF-intyg och detta betalas direkt med swish till examinatorn. Din Fartygsbefäl klass 8 kan valideras till ett förarintyg och/eller kustskepparintyg hos Nämnden för båtliv (NFB) om du önskar det. För validera ditt intyg kontaktar du Nämnden för båtliv. Läs gärna mer på deras webb hur du går tillväga här.

För aktuella priser för övriga intyg från Nämnden för båtliv, besök deras hemsida här.

Vårt utbildningscenter hittar du i Frihamnen intill Gärdet i Stockholm. Härifrån utgår vi alltid om inget annat anges i din bokning.

Det finns möjlighet att värma matlåda på plats hos oss. Annars så erbjuder området runt Safety & Navigationsgruppen olika restauranger för lunch. I närheten finns även en välsorterad Ica-butik där du kan köpa enklare lunch eller mellanmål.

Vi bjuder på kaffe, te och frukt för att hålla energin på topp!

Efter examen kan du fortsätta att utbilda dig hos oss! Nästa steg vi rekommenderar är Handhavande av snabba fartyg – läs mer och boka kursen hos oss på Safety & Navigationsgruppen!

Kommande kurstillfällen:

20 mar
Stockholm
Platser kvar
17 apr
Stockholm
Platser kvar
20 maj
Stockholm
Platser kvar
01 jul
Stockholm
Platser kvar

Vanliga frågor:

Hur fungerar examinationen?

Du väljer förutom ett kursdatum även ett datum för examination. Vid provtillfället är det en examinator på plats och är både provvakt och rättar ditt prov enskilt tillsammans med dig när du har skrivit klart. Du betalar examinationen direkt på plats till examinatorn. Om du skriver Fartygsbefäl klass 8 eller Maskinbefäl klass 8 får du en faktura på din examination.

Vad händer om jag inte klarar provet?

Då får du komma tillbaka och skriva provet igen. Dock måste du betala avgiften för provet varje gång du skriver.

Fler kurser du kanske är intresserad av: