Manöverintyg för högfartsbåt

Om den här kursen

Kursen för dig som vill lära dig grunderna i manövrering och hantering av båtar i höga hastigheter.

Manöverintyg för högfartsbåt är ett intyg, för fritidsbåt, som visar att innehavaren vid prövningstillfället visat sig ha teoretiska kunskaper och praktisk färdighet att hantera en fritidsbåt som går fortare än 25 knop

Kommande kurstillfällen:

15 jun
Stockholm
Platser kvar

Manövrering, hantering, sjövägsregler, sjömanskap.

Kursen består av totalt 9 timmar teori och praktik förlagt på en hel dag. Vi startar med ett teoripass där vi går igenom grunderna i manövrering och hantering av båtar i höga hastigheter, sjövägsregler och risker till sjöss. Sedan ger vi oss ut och praktiserar det vi lärt oss under teorin. Vi använder oss av en av våra utbildningsbåtar Capelli 750. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för Manöverintyg Högfartsbåt.

Efter kursen kan du skriva ett prov för Manöverintyg för högfartsbåt. Provet sker i samband med kursen och består av en praktisk uppkörning med en av NFBs auktoriserade förhörsförrättare. Du skriver även ett enklare teoretiskt prov i samband med avslutning på kursen.

Kostnaden för provet betalas till provförrättaren vid tillfället för provskrivningen.

Provavgift: 500 kr

Vi använder oss av Båtkörkortet lärobok + övningsbok. Du får böckerna på plats första kursdagen om du har beställt detta.

Vårt utbildningscenter hittar du i Frihamnen intill Gärdet i Stockholm. Härifrån utgår vi alltid om inget annat anges i din bokning.

Det finns möjlighet att värma matlåda på plats hos oss. Annars så erbjuder området runt Safety & Navigationsgruppen olika restauranger för lunch. I närheten finns även en välsorterad Ica-butik där du kan köpa enklare lunch eller mellanmål. Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Om du är intresserad av att läsa några fler kurser tillsammans med oss på Safety & Navigationsgruppen hjälper vi dig gärna!

Kommande kurstillfällen:

15 jun
Stockholm
Platser kvar

Vanliga frågor:

Fler kurser du kanske är intresserad av: