Maskinbefäl klass 8

Om den här kursen

Maskinbefäl klass 8 är en yrkesutbildning som behövs för att framföra fartyg kommersiellt med en motorkapacitet över 405 kW (552 hk). Målbilden är att du ska få en övergripande bild om hur en båtmotor är uppbyggd och hur den fungerar.

Kommande kurstillfällen:

4 dagar mellan 22 – 25 aug
Schema
22 aug
23 aug
24 aug
25 aug
Stäng
Stockholm
Platser kvar

Bränslesystem, hydraulik, framdrivning, ellära, smörjning.

Kursen består av totalt 20 timmar teori och praktik förlagt på fem vardagskvällar eller 2 vardagar och en vardagskväll. Vi varvar föreläsningar med att gemensamt göra uppgifter och praktiska delar ombord hos oss på Safety & Navigationsgruppen där vi har en maskinhall anpassad för utbildning av marintekniker. Utbildningen är godkänd av Transportstyrelsen.

Efter kursen skriver du ett prov för att få ut ditt utbildningsbevis för Maskinbefäl klass 8. Examinationen skrivs i våra utbildningslokaler i Frihamnen. Vi är av Transportstyrelsen även godkända att i egen regi genomföra examinationen med våra egna examinatorer. Examinatorn övervakar och rättar provet på plats med var och en.

Priser för examination Maskinbefäl klass 8:

Provavgift: 1250 kr

För att få ut din examen krävs ett läkarintyg för sjöfolk. Intyget är giltigt i fyra år och är ett krav för att få jobba till sjöss.

Vi använder oss av boken Maskin- och ellära. Boken kostar 400:-. Kursen föregås av förstudier så du behöver boken innan din första kursdag, du kan få den hemskickad för 125 kr eller komma förbi oss och hämta boken.

Vårt utbildningscenter hittar du i Frihamnen intill Gärdet i Stockholm. Härifrån utgår vi alltid om inget annat anges i din bokning.

Det finns möjlighet att värma matlåda på plats hos oss. Annars så erbjuder området runt Safety & Navigationsgruppen olika restauranger för lunch. I närheten finns även en välsorterad Ica-butik där du kan köpa enklare lunch eller mellanmål. Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Efter godkänd examen och 100% närvaro på alla praktiska moment samt då du har ett godkänt svenskt läkarintyg så registrerar vi dig som godkänd på Transportstyrelsens utbildarwebb. Vi skickar sedan hem ditt orginal-certifikat som du behöver ha med dig då arbetar till sjöss.

Kommande kurstillfällen:

4 dagar mellan 22 – 25 aug
Schema
22 aug
23 aug
24 aug
25 aug
Stäng
Stockholm
Platser kvar

Vanliga frågor:

Hur hittar jag till Safety & Navigationsgruppen?

Du tar dig smidigt till oss med både bil, buss, tunnelbana och båt! Med buss Buss 1 – stig av vid Frihamnen (ändhållplats) Buss 76 – stig av vid Malmvägen Med tunnelbana Linje 13 mot Ropsten – stig av vid Gärdet Med båt Pendelbåt linje 80 – Stig av vid Frihamnen. (Nybroplan – Djurgården – Nacka – Lidingö – Frihamnen – Ropsten) Du reser med SL för ovan 3 alternativ. Till SL:s webbplats. Med bil Följ skyltningen mot Frihamnen genom Stockholm. Parkering rekommenderar vi på betalparkeringen vid Ica Kvantum Värtan. Ta sedan en promenad mot vattnet så ser du oss på höger sida längs med kajen!

Hur fungerar examinationen?

Du väljer förutom ett kursdatum även ett datum för examination. Vid provtillfället är det en examinator på plats och är både provvakt och rättar ditt prov enskilt tillsammans med dig när du har skrivit klart. Du betalar examinationen direkt på plats till examinatorn. Om du skriver Fartygsbefäl klass 8 eller Maskinbefäl klass 8 får du en faktura på din examination.

Jag kommer med bil, var kan jag parkera?

Det finns betalparkering på fler platser i Frihamnen, bara några minuters promenad från Stockholm Training Port. Vi rekommenderar parkering vid Ica Kvantum Värtan. Kostnad per timme är 25 kr (eller 110 kr/dygn) och det går bra att betala via biljettautomat eller app.

Fler kurser du kanske är intresserad av: