Mörkerpraktik

Om den här kursen

Vill du lära dig mer om hur en radar fungerar och hur du använder den som hjälpmedel i mörkernavigering? Vi börjar med en teoretisk genomgång av radarn och fyrsystemets grunder och tar oss sedan ut för att praktiskt öva. Radarn är ett fantastiskt hjälpmedel till sjöss och det är därför viktigt att veta om dess möjligheter och begränsningar både teoretiskt och praktiskt.

Kommande kurstillfällen:

Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Radarns och fyrsystemets grunder både teoretiskt och praktiskt.

Kursen är totalt 5,5 timmar teori och praktik förlagt på en kväll. Utbildningen inleds med ett teoretiskt pass med efterföljande praktik runt Lidingö då vi får applicera våra teoretiska kunskaper till praktiken. Utbildningen möter kunskapskraven för Båtpraktik Mörker från Nämnden för Båtutbildning och vi signerar din blå intygsbok efter genomförd kurs.

Ingen examination krävs för den här kursen. Du får däremot en stämpel för båtpraktik i den blå intygsboken från Nämnden för båtlivsutbildning förutsatt att du har boken sedan tidigare.

Det är ingen litteratur till den här kursen men om du är nyfiken på läsa mer teoretiskt så rekommenderar vi vår kurs förarintyget.

Vårt utbildningscenter hittar du i Frihamnen intill Gärdet i Stockholm. Härifrån utgår vi alltid om inget annat anges i din bokning.

Det finns möjlighet att värma matlåda på plats hos oss. Annars så erbjuder området runt Safety & Navigationsgruppen olika restauranger för lunch. I närheten finns även en välsorterad Ica-butik där du kan köpa enklare lunch eller mellanmål. Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Vill du fortsätta utveckla dina kunskaper efter den här kursen? Utforska vårt kursutbud på Safety & Navigationsgruppen!

Kommande kurstillfällen:

Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Vanliga frågor:

Hur hittar jag till Safety & Navigationsgruppen?

Du tar dig smidigt till oss med både bil, buss, tunnelbana och båt! Med buss Buss 1 – stig av vid Frihamnen (ändhållplats) Buss 76 – stig av vid Malmvägen Med tunnelbana Linje 13 mot Ropsten – stig av vid Gärdet Med båt Pendelbåt linje 80 – Stig av vid Frihamnen. (Nybroplan – Djurgården – Nacka – Lidingö – Frihamnen – Ropsten) Du reser med SL för ovan 3 alternativ. Till SL:s webbplats. Med bil Följ skyltningen mot Frihamnen genom Stockholm. Parkering rekommenderar vi på betalparkeringen vid Ica Kvantum Värtan. Ta sedan en promenad mot vattnet så ser du oss på höger sida längs med kajen!

Jag kommer med bil, var kan jag parkera?

Det finns betalparkering på fler platser i Frihamnen, bara några minuters promenad från Stockholm Training Port. Vi rekommenderar parkering vid Ica Kvantum Värtan. Kostnad per timme är 25 kr (eller 110 kr/dygn) och det går bra att betala via biljettautomat eller app.

Fler kurser du kanske är intresserad av: