Port Facility Security Officer

Hamnanläggningens skyddschef (PFSO)

Om den här kursen

Hamnanläggningar som omfattas av ISPS-koden ska utse en person med särskilt ansvar för sjöfartsskyddet i hamnanläggningen. Personen benämns som hamnanläggningens skyddschef, Port Faciltiy Security Officer (PFSO). Safety & Navigationsgruppen har skapat en utbildning som uppfyller de obligatoriska utbildningskraven som ställs i ISPS-koden för befattningen.

Kursen bedrivs i tätt samarbete med Peter Baltzer. Kursen genomförs i hela Sverige – hör av dig till oss om ni önskar kursen på plats hos er.

Kommande kurstillfällen:

03 jun04 jun
Stockholm
Platser kvar
17 sep18 sep
Stockholm
Platser kvar
26 nov27 nov
Stockholm
Platser kvar

Kursen kräver inte några förkunskaper.

Kursen behandlar bl.a. lagstiftning, ansvar för sjöfartsskyddet, hotbilder, skyddsnivå, skyddsutredning och skyddsplan skyddsutrustning, skyddsåtgärder, beredskap, utbildningar och övningar.

Ref: avsnitt 18.1 del A ISPS-koden, punkt 18.1 del B ISPS-koden samt IMO Model course 3.21

Hamnanläggningar som tar emot anlöp från fartyg som omfattas av ISPS-koden ska ha en tjänstgörande skyddschef (Port Facility Security Officer, PFSO).

Safetygruppen har Sveriges mest omfattande kursutbud inom sjöfarts- och hamnskydd. Vi erbjuder också konsulttjänster för arrangerande av skyddsövningar på fartyg och i hamnar liksom revidering av och upprättande av skyddsutredningar och skyddsplaner.

Vi varvar föreläsningar, reflektioner, diskussioner och frågor med praktiska moment under utbildningen, med syfte att på bästa sätt befästa kunskaperna i långtidsminnet.

Kursen föregås inte av några digitala förstudier.

  • Lunch, för- och eftermiddagsfika ingår i kursavgiften.

Kursen kräver närvaro vid samtliga moment, varefter kursintyg utfärdas.

Kommande kurstillfällen:

03 jun04 jun
Stockholm
Platser kvar
17 sep18 sep
Stockholm
Platser kvar
26 nov27 nov
Stockholm
Platser kvar

Vanliga frågor:

Hur hittar jag till Safety & Navigationsgruppen?

Du tar dig smidigt till oss med både bil, buss, tunnelbana och båt! Med buss Buss 1 – stig av vid Frihamnen (ändhållplats) Buss 76 – stig av vid Malmvägen Med tunnelbana Linje 13 mot Ropsten – stig av vid Gärdet Med båt Pendelbåt linje 80 – Stig av vid Frihamnen. (Nybroplan – Djurgården – Nacka – Lidingö – Frihamnen – Ropsten) Du reser med SL för ovan 3 alternativ. Till SL:s webbplats. Med bil Följ skyltningen mot Frihamnen genom Stockholm. Parkering rekommenderar vi på betalparkeringen vid Ica Kvantum Värtan. Ta sedan en promenad mot vattnet så ser du oss på höger sida längs med kajen!

Jag bor inte i Stockholm, var kan jag bo under mina kursdagar?

Vi har ett samarbete med Biz Apartments Gärdet och hjälper dig gärna att boka ditt boende där.

Jag kommer med bil, var kan jag parkera?

Det finns betalparkering på fler platser i Frihamnen, bara några minuters promenad från Stockholm Training Port. Vi rekommenderar parkering vid Ica Kvantum Värtan. Kostnad per timme är 25 kr (eller 110 kr/dygn) och det går bra att betala via biljettautomat eller app.