Båtutbildning/Båtcoach

Båtkurs i Stockholm

Om den här kursen

Har du precis köpt en ny båt och vill lära dig mer om den? Eller har du alltid haft båt men vill förbättra och utveckla dina kunskaper? Då är Båtcoach rätt utbildning för dig! Inga förkunskaper krävs. Under tre timmar kommer en av våra instruktörer till dig och din båt och hjälper dig med det du vill förbättra – tilläggningar, ankring, slussa eller kanske radarutrustningen ombord. Du bestämmer själv nivån i samråd med instruktören och kommer få möjlighet att ställa vilka frågor du vill angående båtar och dess hantering. Vi svarar och hjälper dig att prova om det är något praktiskt du vill öva på.

Målet är att du skall känna dig trygg med din egen båt och att du känner utveckling inom båtlivet. Ta chansen att förbättra dina kunskaper till sjöss med en båtutbildning från oss.

Kommande kurstillfällen:

Vi jobbar alltid utifrån ett grundläggande paket som kan anpassas efter dina önskemål. Är du nybörjare vet vi vad du behöver träna på för att du ska känna dig tryggare. Är du mer erfaren och vill träna på något mer specifikt kan vi givetvis ordna det också, allt efter dina egna behov. Vanliga förfrågningar på mer specifika önskemål har varit att använda sin egen radar vid körning till och från sitt sommarhus. Vi har även jobbat med handhavande av båtar i högre farter, då med fokus på säkerhet, komfort ombord och bränsleekonomi.

Vi skräddarsyr utbildningen helt och hållet efter dina önskemål och behov. Innan kursen får du kontakt med din instruktör som hjälper dig att hitta ett bra upplägg som passar er bra.

Utöver själva körandet av båten går vi igenom bra saker att tänka på inom båtlivet under båtutbildningen. Vi går alltid igenom grundläggande sjösäkerhet med hur en uppblåsbar flytväst fungera och vad du ska tänka på, hur du kontaktar sjöräddning, hur du ska agera vid man över bord och andra smarta tips att ta med sig in i båtlivet. Vi vill dela med oss av våra erfarenheter till dig helt enkelt.

Den här kursen har inte någon examination.

Kursen kräver inget studiematerial men vi rekommenderar dig gärna bra böcker att läsa.

Om du inte har en egen båt än så har vi utbildningsbåtar vi kan använda. De är placerade i Frihamnen, ombord hos oss på Stockholm Training Port. I det fallet du önskar boka en lektion med vår utbildningsbåt tillkommer en kostnad om 1000 kr för båt och bränsle.

Vi har instruktörer för alla typer av båtar, oavsett om du har en roddbåt, segelbåt eller ett större skepp har vi någon som kan hjälpa dig. Samtlig personal har lång erfarenhet från båtlivet och är sjukvårdsutbildad med hjärt- och lungräddning.

Om du är intresserad av fler utbildningar efter kursen hjälper vi dig gärna att hitta rätt bland vårt kursutbud. Kontakta oss så berättar vi mer!

Kommande kurstillfällen:

Vanliga frågor:

Hur vet jag vilken kurs som passar mig?

Förarintyget är grundläggande navigationsutbildning för nybörjare och dig som vill friska upp gamla kunskaper. Fartygsbefäl klass 8 är för dig som vill arbeta till sjöss. Vi har kurser för alla nivåer. Behöver du hjälp och guidning vilken utbildning som passar just dig får du gärna kontakta oss, 08-410 215 50 eller info@navigationsgruppen.se.

När behöver jag ha ett förarintyg?

Det finns inget krav för att ha kursen i förarintyg men det ger dig en ökad trygghet till sjöss.

Fler kurser du kanske är intresserad av: