Kurser för framtida båtförare

För att bli en bra och säker båtförare krävs som med alla andra färdigheter att man lägger ner tid för att öva. Även om det i Sverige idag inte finns ett krav på förkunskap eller körkort för att framföra båt, kan det ändå vara en bra idé om du ska ge dig ut på trafikerade vatten. När du går en kurs får du dessutom lära dig mer om användbara saker som navigation, regler och säkerhet. Ett förarintyg för båt kan på så vis även göra dig mer självsäker i din båt.

Hos Navigationsgruppen hittar du en rad olika kurser för den som vill lära sig mer om sjöfart, manövrering och hantering av sin båt. Kurserna ges på olika nivåer och passar därför både nybörjaren och den som kan lite mer. Till Navigationsgruppen kan du vända dig för att ta ditt båtkörkort i Stockholm. Hos dem arbetar instruktörer med stor kunskap om teori och praktik, som på ett pedagogiskt vis lär dig allt du behöver veta för att ge dig ut till sjöss. I kurserna ingår både teoretiskt lärande och praktisk övning i någon av Navigationsgruppens träningsbåtar.

För att ta ditt båtkörkort gäller samma upplägg. Kursen består av både teoretisk och praktisk träning där du får lära dig om grunderna i navigation, sjösäkerhet och sjövägsregler. Efter genomförd kurs får du sedan möjlighet att skriva ett prov som ger dig ditt förarintyg.  Om du vill veta mer om båtkörkort och pris hittar du detaljerad information på Navigationsgruppens hemsida.

När du fått ditt förarintyg kan du välja att fördjupa dina kunskaper med att gå ytterligare kurser. Hos Navigationsgruppen kan du till exempel spendera en heldag med båtpraktik där du får praktisera dina nya kunskaper. Tillsammans med en mindre grupp får du under båtpraktiken lära dig grunderna i manövrering, hantering och körteknik.

Kursupplägget för båtpraktik, båtkörkort och pris för alla kurser hittar du som sagt på Navigationsgruppens hemsida. Där kan du även beställa den kurslitteratur du behöver direkt på sidan.

 

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Navigationsgruppen.”