Ladda för vår med skepparexamen i Stockholm

Det blev ingen vidare vinter i år, åtminstone inte i stora delar av landet. Även om risken för snö och minusgrader fortfarande är överhängande så går vi nu snabbt också mot varmare tider. Mot en knoppande vår och solbeklädda himlar.

Sådana prognoser väcker också en längtan av att vara utomhus och lämna vinteridet för den här säsongen. Om du är en av dem som planerar att spendera dina vårdagar till sjöss så kan det vara en god idé att redan nu ta skepparexamen i Stockholm.

När du anmäler dig kan det dock vara bra att veta om att skepparexamen, eller kustskepparexamen är en gammal benämning på en utbildning som nu går under namnet Fartygsbefäl klass 8. Även innehållsmässigt skiljer sig den här nya, uppdaterade versionen av kursen mot den tidigare, bland annat på följande sätt:

Under utbildningen Fartygsbefäl klass 8 lär deltagarna sig mer om passagerarsäkerhet genom utökade avsnitt om sjösäkerhet och passageraransvar. Som ett resultat av detta har första hjälpen samt hjärt- och lungräddning blivit självklara delar av kursplanen.

Modern säkerhetsutrustning ser annorlunda ut och har blivit mer omfattande, och därför är det också viktigt att även utbildningen fokuserar ytterligare på dessa bitar. En viktig del av detta är det faktiska handhavandet och därför är dessa delar av utbildningen praktiska, och obligatoriska.

Ett aktivt liv ställer krav på att man hänger med i den tekniska utvecklingen och följer eventuella förändringarna av viktiga riktlinjer. I den nya tidens motsvarighet till skepparexamen klass 8 ingår därför utbildning i dagens aktuella sjösäkerhetssystem GMDSS och kursen stärker även dina kunskaper i svensk och internationell sjöräddning.

Skepparexamen eller fartygsbefäl klass 8 spelar egentligen ingen roll. Oavsett vad du själv vill kalla utbildningen kan du vara säker på att den ger dig användbara kunskaper inför härliga vårdagar till sjöss. Kontakta Navigationsgruppen för mer information om hur du anmäler dig. De erbjuder många olika kurser och utbildningar som exempelvis förarintyg båt i Stockholm.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Navigationsgruppen.”