Lär dig att underhålla och serva din motorbåt med ett båtmekanikerkurs

Friheten man har med en båt är oslagbar. Att kunna släppa vardagen för en stund, ta sig ner till bryggan, lätta ankar och bege sig ut på äventyr är fantastiskt. Men många oförutsägbara händelser kan inträffa ute på havet, och det är viktigt att i största möjliga mån vara förberedd på tänkbara situationer som kan uppstå.

Många sjöräddningsuppdrag sker på grund av motorstopp i fritidsbåtar. Detta hade enkelt kunnat undvikas om någon ombord hade haft kunskap om motorn. Genom att gå Navigationsgruppens båtmekanikerkurs får du kunskaper i grundläggande och förebyggande underhåll och service av din motorbåt. Kursen gör dig trygg i rollen som förare och förbereder dig inför eventuella hinder och problem ute till sjöss.

Kontrollera din motorbåt med en övergripande kurs

 En båtmekanikerutbildning är till för dig som vill lära dig att hantera motordrivna båtar och för dig som vill kunna genomföra felsökning av båtmotorer. Kursen pågår i 16 timmar och är förlagd på en hel helg. Vi kommer att gå igenom både teoretiska och praktiska moment under den avsatta tiden.

Under den här båtmekanikerutbildningen kommer du att lära dig bl.a. följande:

Teori

  • Grundläggande motorlära
  • Drift
  • Förebyggande underhåll
  • Enklare felsökning

Praktik

  • Kontroller
  • Service
  • Mindre reparationer på inom-och utombordare

Examination

Efter en genomförd båtmotorutbildning har du möjlighet att testa och visa dina kunskaper genom att skriva ett prov. En auktoriserad förhörsförrättare kommer att examinera dig, och om du erhåller ett godkänt slutresultat får du ett båtmekanikerintyg som bevisar dina färdigheter. Vi rekommenderar dig att genomföra examinationen max två veckor efter avslutad kurs.

Var förberedd som båtmekaniker

Alla typer av fordon och utrustning kräver underhåll och reparation. Båtar utgör inget undantag. En mekanikers arbete är således viktigt för att din båt ska fungera så bra och länge som möjligt.Om du själv tycker om båtlivet och att arbeta med händerna är därför en utbildning som båtmekaniker något för dig. Båtlivet ska vara roligt och spännande men det är viktigt att vara förberedd om något oförutsett skulle inträffa som t.ex. ett motorstopp. Förkunskapskraven för en båtmotorutbildning  är låga, vilket gör den tillgänglig för den breda massan. Anmäl dig till vår båtmekanikerkurs och öka din sjösäkerhet ombord redan idag.

Båtmekanikerutbildning i Stockholm

Hos Navigationsgruppen hittar du ett brett utbud av marina utbildningar. Med en lång erfarenhet inom båtliv och med vår gemensamma bakgrund som marinofficerare, levererar vi utbildningar av högsta kvalité. Kontakta oss idag för att boka in din båtmekanikerutbildning i Stockholm.