Om oss

Safety & Navigationsgruppen

Safety & Navigationsgruppen grundades 2009 och har sedan dess utvecklats till den största leverantören av maritima utbildningar i Sverige.

Vi är en helhetsleverantör av säkerhetskurser för yrkessjöfarten och godkända av Svenska Transportstyrelsen att utbilda i STCW Manilla. Vi har också har ett komplett utbud av navigationsutbildningar för privatpersoner, allt från nybörjarkurser till avancerade högfartsutbildningar.

För oss är du som deltagare i centrum. Vår uppgift är att hjälpa dig med din utbildning på ett tryggt, professionellt och givetvis säkert sätt. Vi brinner för mötet med människor och deras personliga utveckling.

Större delen av vår verksamhet bedrivs centralt i Frihamnen Stockholm ombord på Nordens modernaste marina utbildningsanläggning som vi själva skapade 2020. Utöver det bedriver vi utbildningsverksamhet på förfrågan över hela landet.

Godkänd av Transportstyrelsen

Safety & Navigationsgruppen är av Svenska Transportstyrelsen kvalitetscertifierade och alla utbildningar genomförs enligt vårt kvalitetsnormsystem. Systemet syftar till att säkerställa att utbildningen håller fastställd kvalitetsnivå och att utveckling sker enligt en fastställd process.

Bolaget är en helhetsleverantör av säkerhetskurser för sjöfarten och var först ut av samtliga utbildare 2012 med att bli godkända av Svenska Transportstyrelsen att utbilda i STCW Manila.

 

Vi levererar frihet - och säkerhet!

Vi som jobbar på Safety & Navigationsgruppen har lång erfarenhet av marina utbildningar, främst från vår gemensamma bakgrund som marinofficerare samt flera år av att leverera utbildningar till både privatpersoner och myndigheter. Vi alla känner oss privilegierade att få arbeta med det vi brinner för, båtliv, sjösäkerhet och skärgård.

Vi är ett starkt team som arbetar ombord med allt från kursadministration till att vägleda dig genom din utbildning. Våra instruktörer har en gedigen erfarenhet från sjukvården, sjöfarten och inom brand.

För oss är det en självklarhet att safety och security alltid går i första hand. All verksamhet är utvecklad för att leverera den bästa och mest pedagogiska utbildningen.

Företag vi sponsrar och samarbetar med: