Populära fritidsaktiviteter i Sverige

Sverige är det tredje största landet i den Europeiska Unionen men har en befolkningstäthet på bara ca 21 personer per kvadratkilometer. I landet är temperaturen ofta mild, bortsett från i norr där de kalla vintrarna ligger på temperaturer mellan 20-27 minusgrader. Den svenska sommaren är dock väldigt härlig och lockar hundra tusentals turister varje år. Under 2014 besökte hela 5 660 000 personer Sverige för att bland annat uppleva konst, kultur, musik eller den svenska landsbygden. En sommar på landet kan innebära friluftaktiviteter som sport, fiske, vandring eller båtliv. Den som vill lära sig mer om hur man framför en båt på svenska vatten kan välja att gå en kort kustskepparintyg kurs eller lära sig segla. Nedan finns förslag på roliga aktiviteter man kan ägna sig åt som turist i Sverige:

Sverige har ett omfattande nätverk av sjöar och älvar och fiske är en populär fritidsaktivitet runt om i landet. Gäddor, en fisk som kan väga upp till 20 kg, kan till exempel fiskas i flertalet sjöar, älvar och till och med vid havskusten. Fiske är en aktivitet som passar de flesta, både nybörjaren och experten kan njuta av en fisketur på skön.

Det finns över 400 golfbanor runt om i Sverige och som golfintresserad kan man spendera sin semester med att utforska dessa. Varför inte pröva på en golfrunda i norr där solen lyser 24 timmar om dygnet under sommaren?

Du kan lära dig mycket om en stad genom att gå en rundtur. I Sveriges största städer Stockholm Göteborg och Malmö erbjuds turer genom centrum. Privata rundturer kan även vara en idé för den som vill lära sig om något lite mer specifikt som konst eller samisk kultur.

Under vintern är skidor lika populärt hos lokalbefolkningen som det är hos turisterna. I Sverige hittar du flera skidorter där du kan åka både utför och längdskidor. Om du aldrig åkt skidor förut kan detta vara det perfekta tillfället att lära dig.

Med alla vatten i och runtomkring landet är det inte någon överraskning att båtlivet är väldigt populärt i Sverige. Bara runt Stockholm hittar du 24,000 öar, och det bästa sättet att utforska dem är med båt. I Sverige behövs inget körkort för att köra båt, men den som vill åka bortom kusten kan gå en kustskepparintyg utbildning i Stockholm. Navigationsgruppen hjälper dig att ta din kustskepparexamen i Stockholm.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Navigationsgruppen.”