Så här väljer du rätt seglarkurs

Har du alltid drömt om att kunna hantera en segelbåt och kryssa fram längs vattenytan med hjälp av vinden? Då är det en god idé att boka en seglarkurs hos en duktig utbildare. På så sätt kommer du lära dig de olika stegen i segling och också få kunskap i de olika delarna och tillbehören. Kursen är inte bara för dig som är helt ny inom området, utan också för dig som inte seglat på länge och känner dig lite ringrostig. Nedan följer 5 steg i hur du väljer rätt seglarkurs i Stockholm för just dig och dina behov.

Börja med att kolla runt på nätet och bland vänner efter rekommendationer på de bästa utbildarna i din närhet. Kanske ligger det en båtskola inte långt ifrån där du bor eller i närheten av ditt sommarställe? Att du snabbt och smidigt ska kunna ta dig till båtplatsen är såklart A och O för att du ska kunna fullfölja din utbildning. När du tagit reda på vilka båtskolor som finns tillgängliga i ditt område kan du skriva ner dem och ha dem tillgängliga för kommande steg.

Det finns flera olika typer av seglarkurs tillgängliga och vilken som passar dig beror på din tidigare erfarenhet och vad du vill få ut av kursen. De olika intygen för segling delas nämligen upp i tre olika nivåer – 1, 2 & 3. Nivå 1 och 2 ligger på en grundläggande och fördjupande nivå, medan nivå 3 passar dig som vill kunna ”allt” inom segling. Såklart kommer mycket av din kunskap fortsätta att byggas på efter kurserna ju mer tid du lägger på din segling.

För att kunna gå en seglarkurs och få certifikat gäller det också att du har rätt förkunskaper. För att kunna ta seglarintyg 2 ska du till exempel ha slutfört seglarintyg 1, och för att kunna välja att boka en kurs för seglarintyg 3 måste du ha genomfört seglarintyg 1 och 2 eller motsvarande. Detta för att du ska ligga på samma nivå som de andra deltagarna.

En annan sak som är viktig att ta reda på innan du bokar är såklart hur länge kursen kommer pågå. Hos Navigationsgruppen kan du till exempel boka en kombinationskurs för seglarintyg 1 & 2 under 4 dagar och kurs för seglarintyg 3 under tre dagar.

Slutligen gäller det att se över priset och eventuellt även jämföra olika kurser för att se var du får mest värde för pengarna. Titta på vad som ingår i kursen och vilka olika delar som kommer tas upp. Det är också bra att titta på vad andra tidigare deltagare skrivit om utbildningen för att få en överblick av dess kvalitet. Sedan är det bara att klicka på boka-knappen!

Navigationsgruppen erbjuder seglarkurs i Stockholm till ett bra pris, samt en mängd andra utbildningar med hjälp av moderna.