Safetykurser enligt STCW-Manila

Safety & Navigationsgruppen är av Transportstyrelsen godkänd att utbilda i STCW-Manila. Utforska Sveriges bredaste utbud av kurser inom sjösäkerhet, krishantering, sjukvård och brand.

Våra kurser inom Safety

Filtrera:

Vanliga frågor om våra kurser

Här finner du svar på de vanligaste frågorna om våra kurser.

Vilken mall använder jag för att redovisa min sjötjänsttid?

Om du arbetar på ett internationellt rederi är det inte alltid som din sjötid redovisas hos Transportstyrelsen och syns i ditt sjötjänstutdrag. Om du behöver redovisa din sjötid använder du mallen som finns Transportstyrelsens hemsida. Klicka här för att komma till mallen.

Måste jag delta på hela kursen?

När du går en kurs som registreras på Transportstyrelsen så är det ett krav att du närvarar och deltar på kursen samtliga moment. Kursen är tidsstyrd och reglerad av Transportstyrelsen. Du kommer inte att bli godkänd på din kurs om du behöver gå tidigare eller komma senare till någon av kursdagarna.

Hur hittar jag till Safety & Navigationsgruppen?

Du tar dig smidigt till oss med både bil, buss, tunnelbana och båt!

Med buss
Buss 1 – stig av vid Frihamnen (ändhållplats)
Buss 76 – stig av vid Malmvägen

Med tunnelbana
Linje 13 mot Ropsten – stig av vid Gärdet

Med båt
Pendelbåt linje 80 – Stig av vid Frihamnen.
(Nybroplan – Djurgården – Nacka – Lidingö – Frihamnen – Ropsten)

Du reser med SL för ovan 3 alternativ. Till SL:s webbplats.

Med bil
Följ skyltningen mot Frihamnen genom Stockholm. Parkering rekommenderar vi på betalparkeringen vid Ica Kvantum Värtan. Ta sedan en promenad mot vattnet så ser du oss på höger sida längs med kajen!

Jag kommer med bil, var kan jag parkera?

Det finns betalparkering på fler platser i Frihamnen, bara några minuters promenad från Stockholm Training Port. Vi rekommenderar parkering vid Ica Kvantum Värtan. Kostnad per timme är 25 kr (eller 110 kr/dygn) och det går bra att betala via biljettautomat eller app.

Jag bor inte i Stockholm, var kan jag bo under mina kursdagar?

Vi har ett samarbete med Biz Apartments Gärdet och hjälper dig gärna att boka ditt boende där.

Mina certifikat är de äldre och utfärdade på gult papper, vad måste jag göra?

Från och med den 1 januari 2017 måste alla certifikatet för sjömän vara utfärdade enligt STCW-Manila, vilket är den reviderade STCW-konventionen som infördes för att det fanns ett behov av mer utbildning och att den tidigare konventionen, STCW-95, försvagats. Behörigheter som är i enlighet STCW-Manila är utfärdade på blått papper och behörigheter i enlighet med den äldre konventionen är utfärdade på gult papper. De nya certifikaten har även en högre säkerhet än tidigare.
I länken nedan kan du läsa mer om vad du som har äldre certifikat behöver göra för att dina behörigheter ska vara giltiga efter 31 december 2016.

Här kan du läsa mer.

Hur ansöker jag om mitt certifikat från Transportstyrelsen?

Efter avslutad kurs och mot uppvisande av läkarintyg för sjöfolk och eventuellt andra förkunskapskrav så kommer vi att registrera dig som godkänd på Transportstyrelsen. Du söker sedan själv ut dina certifikat efter avslutad kurs på Transportstyrelsens hemsida.

Vad är Manila-konventionen?

Då den tekniska utvecklingens frammarsch ombord gjort att säkerhetskraven på nautiska behörigheter blivit föråldrad i regelverket International Convention on Standard of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers (STCW). Genomfördes på initiativ av den Internationella sjöfartsorganisationen (IMO) en revidering som godkändes i Manila juni 2010, vilket kallas Manila-konventionen.

Safety & Navigationsgruppen

Safety & Navigationsgruppen är helhetsleverantör av säkerhetskurser för sjöfarten och var först ut av samtliga utbildare 2012 med att bli godkända av Svesnka Transportstyrelsen att utbilda i STCW Manila.

Vi utbildar sjöfarten

Vi har fokus på säkerhetskurser för den större sjöfarten. Verksamheten är baserad i Frihamnen, i centrala Stockholm, men utbildningar levereras även på olika platser i hela Sverige, från Kalix i norr till Göteborg i syd.

Ägare av företaget har en bakgrund som marinofficerare med erfarenheter från sjöräddningen och räddningstjänsten. Samtliga instruktörer har lång erfarenhet från sjöfarten med spetskompetenser inom olika specifika områden.

Verksamheten är av Transportstyrelsen kvalitetscertifierade och alla utbildningar som genomförs bedrivs enligt vårt kvalitetsnormsystem. Systemet har till uppgift att säkerställa att genomförandet av utbildningar håller fastställd kvalitetsnivå och att utveckling sker enligt en fastställd process.