Seglarintyg för dig som vill locka fram din inre äventyrare

Har du någonsin drömt om att glida fram längs vattenytan en solig dag, med hissade segel och oändligt många blå nyanser framför dig? Då står förmodligen seglarkurs med som en av punkterna på din bucket list.

 

Att segla ger en otrolig frihetskänsla och är lika härligt att utöva på egen hand som tillsammans med vänner. För att kunna hantera en segelbåt krävs det dock en del kunskaper, både praktiska och teoretiska. För detta har man tagit fram seglarintygen 1-3 där du får lära dig alltifrån grundläggande seglingsteori och manövrering till avancerad segling. Gå en kurs för seglarintyg i Stockholm och lev ut dina drömmar!

Seglarintyget är alltså ett bevis på att du klarar av att hantera en segelbåt och har tillräckligt med kunskap om båten. För att du ska få ditt Seglarintyg behöver du visa både din teoretiska kunskap och praktiska färdighet hos en NFB-auktoriserad förhörsförrättare. Själva intyget finns i tre olika nivåer – 1,2 och 3. Under nivå 1 lär du dig seglingens mest grundläggande kunskaper, samt sjömanskap och terminologi. I nivå 2 går du vidare till att fördjupa dina kunskaper och kommer praktiskt få testa hur du gör för att få fart i seglen. Nivå 3 är den sista och mest avancerade nivån där du efter avslutad kurs ska kunna i princip allt som har med segling att göra.

Seglarintyg 1 och 2 under en och samma kurs hos Navigationsgruppen i Stockholm. Där seglar man tillsammans i grupp om minst fyra och max sex deltagare per kurstillfälle. Detta för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Sedan genomförs alltså ett praktiskt och teoretiskt prov för att du ska få ett skriftligt intyg utfärdat. Ditt intyg kommer dokumenteras genom ett sigill och en anteckning införs i NFBs intygsbok av provförrättare. Utfärdade intyg redovisas sedan för NFB som registrerar intygsinnehavet. Avancerar du till nivå 3 förväntas du självständigt kunna hantera en större ruffad segelbåt, utom- och inomskärs i skiftande väder.

Med ett Seglarintyg i din hand kan du njuta av friheten av att färdas längs vattenytan med vinden i seglen. Efter det ligger världen framför dina fötter och du kan göra din segelbåt till ett flytande hem under de varma sommarmånaderna. Bjud med vänner och familj på en underbar seglarvecka i Kroatien eller Grekland och upplev semestern på ett sätt som du aldrig gjort förr. Komplettera gärna med en grundläggande säkerhetskurs eller gå en kurs i sjösäkerhet för alltid vara redo om olyckan är framme.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Navigationsgruppen.”