Skepparexamen klass 8 & andra kurser för dig som vill göra skepparkarriär

Båtliv och segling är populära och avslappnande aktiviteter, framförallt i ett land som Sverige med många kuststäder och en av de största skärgårdarna i världen. Både invånare och turister uppskattar båtvistelser, men i slutändan är det inte bara fråga om en fritidssysselsättning. Det finns också flera möjligheter att göra karriär inom segling och skeppande.

Oavsett om du är en van seglare eller en amatör finns det alltid möjlighet att bygga på dina kunskaper genom olika kurser eller examina. Skepparexamen klass 8 är ett exempel på ett intyg som krävs för att du skall kunna köra eller arbeta på båtar i professionella sammanhang. Navigationsgruppen erbjuder möjligheten att läsa kursen skepparexamen i Göteborg och Stockholm. Kontakta oss för att boka kursen skepparexamen klass 8 mot fartygs- eller maskinbefäl redan idag.

Här nedanför beskrivs två olika karriärer, och kraven för dem, för dig som är intresserad av att arbeta med skepp och båtar på olika sätt.

Karriär som Fartygsbefäl i kommersiellt båtframförande

Att segla små fartyg för personligt bruk kräver vissa grundläggande kunskaper, men den som vill framföra båtar i kommersiellt syfte måste utbilda sig i betydligt högre utsträckning. Utöver kunskaper i navigation, fartygsskötsel, funktionella samt maritima riktlinjer förmedlar sådana kurser även kompetens i kollisionsregler, radarhantering, räddningsinsatser och liknande. De som är intresserade av en karriär i kommersiellt båtframförande kan ansöka till en fartygsbefäl klass 8-kurs. Den som genomgått en sådan utbildning kan i inre fart framföra fartyg med upp till 12 passagerare och med vikt upp till 20 bruttoenheter (volym).

Karriär som Maskinbefäl

Det är skillnad mellan att vara utbildad i att framföra ett fartyg i kommersiellt syfte och att vara utbildad i att dessutom förstå fartygets konstruktion och funktion. För den som är intresserad av att lära sig mer om elektricitet, smörjning, hydraulik, bränslesystem, drift och andra områden gällande fartygets mekanik kan ta en maskinbefäl klass 8-kurs, och slutföra utbildningen genom att skriva en examination.

Utbilda dig till fartygs- och maskinbefäl hos Navigationsgruppen

Via Navigationsgruppen är det möjligt att välja mellan flera olika utbildningar, kurser och examensskrivningar som kan skräddarsys efter dina behov. Mer information gällande skepparexamen, våra distanskurser och andra intyg och utbildningar som Navigationsgrupper erbjuder kan du läsa om direkt här på vår webbplats.Kontakta Navigationsgruppen och boka kursen skepparexamen, eller vår distans-/online-kurs för förarintyg redan idag.