Ta skepparexamen i Stockholm inför sommarens äventyr

Än är det långt till sommaren. Den tid på året som alla båtälskare längtar efter och njuter av. Har du redan nu tänkt ut några särskilda planer? Ska du kanske mest ägna dig åt kortare fisketurer, eller skärgårdsutforskande? Eller, är 2017 tänkt att bli året då du ger dig iväg på en längre båtresa, kanske till och med till nya, internationella vatten? 

Oavsett vad du har planerat så kan det redan nu vara dags att inventera utrustningen, och se över din båt. Kontrollera motor, segel och navigationsutrustning så att den säkert fungerar som den ska när det äntligen blivit dags att kasta loss. Det är inte ovanligt med stölder, så kolla också så att inget försvunnit under höst- och vintermånaderna. Dessutom är det bra att en extra gång gå igenom båten invändigt för att minska risken för fukt- eller mögelskador.

Men inte bara båten bör ägnas uppmärksamhet. Du kan också passa på att investera den här tiden i att skaffa ny kunskap om båt- och skepparliv. Genom utbildning förbättras dina möjligheter till spännande upplevelser på vatten som du kanske aldrig annars hade haft tillträde till. Skepparexamen, eller Kustskepparintyg som det också heter, är då exempel på en användbar kurs som bland annat innebär följande:

Tack vare en skepparexamen får du framföra båtar och fritidsfartyg som är över 12 x 4 meter. Detta innebär nya möjligheter att ta dig ut på djupare och större vatten, vilket i sin tur kan föra med sig ett båtliv av helt nya dimensioner. Större båtar kräver nya kunskaper om stabilitet, strömförsörjning, navigation och kursbestämning, och allt detta ingår också när du tar skepparexamen i Stockholm eller andra städer. 

Du som önskar ta dig ut på okända vatten utsätter dig också för nya risker. Ju längre bort du är från land desto längre tid är det att få hjälp om någonting skulle inträffa. Genom att skaffa dig ett kustskepparintyg så lär du dig hur man ska agera i samband med till exempel olyckor, nödlägen och bränder. Eftersom en sådan kurs även inkluderar moment rörande navigation, elektroniska sjökort, radar och GPS så minskar också risken för att du ska gå på grund eller liknande.

Du som redan nu planerar för en sommar till havs kan ta kontakt med Navigationsgruppen. De erbjuder utbildningar som Kustskepparintyg och skepparexamen klass 8, mer känt som Fartygsbefäl klass 8. Ytterligare information hittar du på Navigationsgruppens webbplats. 

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Navigationsgruppen.”