Utbildningscenter

Välkommen ombord på Nordens modernaste marina utbildningsanläggning!

Marint utbildningscenter

Centralt i Stockholm, Frihamnen, finner du vårt utbildningscenter, Stockholm Training Port.

Ombord finns av transportstyrelsen godkänt brandfält, maskinhall, lektionssalar och med direkt närhet till vatten har vi även våra båtar vid bryggorna precis utanför dörren.

Här utbildar vi närmre 6000 deltagare varje år och arbetar ständigt med att utveckla verksamheten för att kunna leverera maritima utbildningar av hög kvalitet.

I mässen med fantastisk sjöutsikt finns det alltid kaffe, te, vatten och frukt så du kan hålla din energinivå på topp.

Varmt välkommen ombord!

Brandfält

Ombord hos oss på Safety & Navigationsgruppen finns ett specialdesignat brandfält just för sjöfarten.

Brandfältet som illusterar ett fartyg har vi valt att döpa till “Queen of Safety”. 

Queen of Safety har givetvis sin egen Safetyplan och är uppdelad i 4 våningsplan; bildäck, hyttdäck, konferensdäck och väderdäck där verklighetstrogna övningar genomförs under våra STCW-kurser.

Till fartyget hör också en egen brandstation med ledningsplats där du som tex går Advanced Fire Fighting kan leda arbetet ifrån.

Brandfältet är byggt av 14 st containrar där vi själva designat byggnationen med inspiration från verkliga fartyg. Brandpostledningen är designa genom ett cirkulärt system där vattnet återanvänds.

Hos möter du verklighetens utmaningar i simulerad miljö på ett tryggt och säkert sätt – Varmt välkommen ombord på Queen of Safety!

 

Hamn

Du når vår hamn via en trappa direkt från utbildningsanläggningens däck. Hamnen består av flytpontoner med förtöjningsplatser för våra utbildningsbåtar och vattenskotrar. Det är även i hamnen som vi genomför våra sjösäkerhetsövningar med livflottar.

Hamnen är självklart även utrustad med räddningsstegar  där du tar dig upp efter genomförda sjösäkerhetsmoment.

i Frihamnen, där du finner vår hamn, är det inte tillåtet att vistas med fritidsbåt. Observera därför att vår hamn endast är avsedd för våra egna fartyg som används i utbildningssyfte och att det inte är en gästhamn med förtöjningsmöjligheter för fritidsbåtar.

 

Utrustning

När vi fick möjligheten att bygga vår egen utbildningsanläggning och designa den helt och håller efter kursernas flöden så var det en självklarhet för oss att skapa en strukturerad miljö där var sak har sin plats. Vi byggde därför tre rum; Sjösäkerhet, Brandställ och Rökskydd. Samtliga av dessa rum har direkt utgång till vårt övningsdäck där du kliver ut fullt utrustad inför den övning du ska förbereda dig inför.

I Sjösäkerhet finner du all utrustning som har med just sjösäkerhet att göra – 6-timmarsdräkter och räddningsvästar från Viking Life Saving Equipment och flytoveraller och flytvästar från Baltic.

I Brandställ finner du all utrustning som du behöver till momenten i kurserna som har att göra med brand – Larmställ, hjälmar, brandhandskar, sockor och stövlar.

I Rökskyddet finns all utrustning du behöver för att kunna genomföra momenten i rökdykning. Vi använder andningsskydd från Interspiro med kompositflaskor.

I samtliga av rummen finns en organiserad och pedagogisk uppmärkning av storlekar och material för att du alltid ska finna det du behöver och också kunna lämna efter dig ordning och reda till nästa kursdeltagare som ska använda utrustningen.

Lokaler

Ombord hos oss på Safety & Navigationsgruppen möts du av enastående havsutsikt och lokaler som är designade just för maritima utbildningar. När vi skapade Nordens modernaste marina utbildningsanläggning har vi noga tänkt på alla detaljer. Lokalerna är anpassade efter flödet i utbildningsmomenten för att din utbildning ska flyta på smidigt som möjligt.

Självklart har vi en mäss ombord – där serverar vi kaffe och frukt hela dagen och du kan slå dig ner och ser ut över vattnet innan dagen drar igång.

Här utbildar du dig i en inspirerande miljö i moderna lokaler med direkt utgång till vår stora altan. Alla lektionssalar är utrustade med storbilds-tv, whiteboard och bekävma stolar.

Självklart finns även omklädningsrum med dusch och skåp där du kan låsa in dina värdesaker under utbildningens praktiska moment.

För att kunna erbjuda marknadens bästa sjukvårdskurser har vi också byggt en simulerad sjukvårdshytt där du under våra sjukvårdskurser tränas i en verklighetstrogen miljö. Sjukvårdshytten är byggd med inspiration från sjöfartens sjukvårdshytter som finns ombord på fartygen.

Välkommen ombord!

När du kommer ombord hos oss på Safety & Navigationsgruppen så välkomnas du av våra varma och vänliga utbildningskoordinatorer. De finns på plats alla vardagar och ser till så att du får den hjälp du behöver och hittar rätt under dagen.

Det är även någon av de du kontaktar om du har frågor inför eller efter din kurs.

Ombord finns även bagagerum där du kan förvara dina väskor om du reser från annan ort. Vill du låsa in dina värdesaker så finns det skåp med lås i omklädningsrummen för detta.

Receptionens öppettider är 07.30-16.00 måndag-fredag. Om det är låst när du kommer till oss så ringer du på dörren, vi finns på plats senast 30 minuter innan din kurs startar.

Utanför på kajen finns cykelställ, parkering rekommenderar vi vid Ica Kvantum Värtan som ligger några minuters promenadväg från Safety & Navigationsgruppen.

Varmt välkommen ombord!