Varför ska man börja på båtskola?

Det finns troligen lika många anledningar till att börja på båtskola som det finns båtintresserade, och både yrkesmän och amatörer har nytta av att gå en kurs. Här hittar du mer information om du letar båtskola i Stockholm, oavsett om du just köpt din första segelbåt eller om du alltid drömt om att arbeta med båtar och fartyg. Du hittar också mer information om kursavgift på båtskola i Stockholm, och kan läsa ner om VÅRA KURSER och om BÅTAR & LOKALER.

Om du skaffat dig en segelbåt eller motorbåt och vill känna dig säkrare på sjön eller havet, så kan du börja med att gå en kurs i navigering eller en grundläggande kurs i segling. Ska du köra motorbåt kan du gå en kurs där du får det första förarbeviset.
Under kursens gång får du lära dig både regler och handhavande av din motorbåt, och kan sedan njuta av att fritt kunna använda din båt på ett säkert sätt. Kanske har du drömt om att jobba med båtar? Då ska du gå någon av de kurser som är riktade till yrkesverksamma, som till exempel maskinbefäl eller fartygsbefäl. Om du vill arbeta med kommersiell sjöfart och kunna ha passagerare behöver du gå en kurs för fartygsbefäl, där du får lära dig att köra fartyg med upp till 12 passagerare i det som kallas fartområde D, det vill säga exempelvis i skärgården.
Drömmer du om att skaffa en segelbåt och därmed få chansen att resa fritt, ska du gå seglarkurserna som finns i flera steg. Efter dessa kurser kan du hantera en segelbåt under de flesta förhållanden, och kan förverkliga dina drömmar om att resa fritt på havet.

Försöker du hitta båtskola i Stockholm  så kan du läsa mer här. Att ta en kurs på båtskola är ett smart sätt att skaffa sig yrkeskunskaper för att kunna arbeta med kommersiella fartyg, vattentaxi eller på annat sätt uppfylla sina drömmar om ett yrkesliv i skärgården. Genom att ha genomgått en kurs på båtskola för fartygsbefäl har du unika yrkeskunskaper, och kan till exempel säsongsjobba med båtar. Vill du segla på fritiden kan ett seglarintyg vara en ovärderlig kunskap att ha i ryggen för att kunna hantera segelbåten på ett säkert sätt och därmed också göra upplevelsen roligare och mer njutbar.

Har du köpt ny båt och vill ha hjälp att lära känna den, eller vill du ha riktad undervisning mot just din båt? Då kan en båtcoach komma till dig och din båt för att du ska få en kurs som är specialanpassad för just dig. Du kan också välja att gå en kurs för vattenskoter eller navigering, om du vill finslipa dina kunskaper lite extra och känna dig säkrare på sjön.